Hakkımızda

Fakültemiz bünyesinde kurulan Uluslararası İlişkiler Bölümü, 2003-2004 eğitim-öğretim yılında, küresel ve bölgesel düzeyde siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmeleri, devletlerin, örgütlerin ve diğer güçlerin birbirleriyle olan ilişkilerini, uluslararası işbirliğinin ve çatışmaların kaynaklarını inceleyen Uluslararası İlişkiler Lisans Programı ile öğretime başlamıştır. Bölümün Uluslararası İlişkiler, Siyasi Tarih ve Devletler Hukuku olmak üzere üç Anabilim Dalı mevcuttur.

Öğrencilerimiz ayrıca İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye ve Ekonomi Bölümlerinden de ders seçebilme imkanına sahiptir. Eğitim dili Türkçe olup, programa kabul edilen öğrenciler isteğe bağlı İngilizce veya Fransızca Hazırlık Sınıfına devam ederek, iki dilde yetkinleşme imkanına sahip bulunmaktadırlar. Ayrıca Hamburg Üniversitesi ile ortak yürütülen EUROMASTER ve Uluslar arası İlişkiler Yüksek Lisans programları yer almaktadır.

Günümüzde hızla değişmekte olan uluslararası ilişkilerin dinamiklerini anlayabilmek, yorumlayabilmek ve ileriye dönük öngörülerde bulunabilmek için, akademik olarak yeterli donanıma sahip insan gücüne gereksinim vardır. Türkiye’nin kritik stratejik konumunun ülke yararına değerlendirilmesi ve uluslararası ilişkilerde bölgesel bir güç olma iddiasının korunabilmesi, Uluslararası İlişkiler alanındaki insan kaynaklarının daha da geliştirilmesi ile yakından ilişkilidir. Bu nedenle, son yıllarda Uluslararası İlişkiler bilim dalına giderek artan bir ilgi gösterilmektedir. Programımız, Türkiye’nin bu alanda henüz yeterli olmayan insan gücüne kavuşabilmesi için öğrenci yetiştirmek amacına yönelik olarak açılmıştır.

Yönetim
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Şenol KANTARCI tel: 310 6600
Bölüm Başkan Yardımcısı
Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK tel: 310 6600
Bölüm Başkan Yardımcısı
Yrd. Doç. Dr. Durmuş Ali KOLTUK tel: 310 6600
Bölüm Sekreteri
Fatma KIRAÇ SÖNMEZ tel: 310 6600

Misyon

"Ekonomi, siyasal bilimler, yönetim bilimleri ve uluslararası ilişkiler alanlarında, evrensel nitelik ve ölçekte bilimsel üretim yapmak; öğrenci ve öğretim üyelerinin uluslararası hareketliliğini destekleyen yüksek nitelikli programlarla akademik dünya ile bütünleşmiş eğitim vermek; eğitim, araştırma ve hizmet yoluyla topluma katkı sağlamaktır."

Vizyon

"Araştırma, eğitim-öğretim hizmetleri ve toplumsal katkı ile evrensel düzeyde tanınırlık kazanmış yenilikçi ve sürekli öğrenen bir fakülte olmaktır."

Dumlupınar Bulvarı 07058 Kampüs / ANTALYA